Google introduceert 'Project Loon' - Internet voor iedereen via ballonnen

Google introduceert 'Project Loon' - Internet voor iedereen via ballonnen

Zondag 16 juni, 2013

Het Google [X]-team heeft met het project 'Project Loon' een systeem bedacht om met grote zwevende ballonnen (+- 15m diameter) er voor te zorgen dat mensen in afgelegen gebieden ook gebruik kunnen maken van het internet.

De ballonnen overleven op zonne-energie en zweven in de stratosfeer m.b.v. windstromen op een hoogte van 20km, dubbel zo hoog als de commerciële vliegmaatschappijen. Ook zijn ze vanop afstand bestuurbaar om ze in de juiste richting te leiden.

Mensen die connecteren met het netwerk van ballonnen maken gebruik van een speciale internet antenne die aan de woning vastgemaakt wordt. Het signaal wordt via de ballonnen doorgestuurd naar het globale internet en weer terug naar de antenne. De snelheid van het netwerk zou op dit moment vergelijkbaar zijn met 3G (2 Mbit/s).

Er bestaat een Google  pagina van Project Loon waar men meer informatie kan terugvinden en ook vragen kan stellen over het interessante project. Enkele video's van deze pagina hebben we voor jullie hieronder op een rijtje gezet:

Introductiefilmpje

Hoe het allemaal is begonnen is:

Het ontwerp van de ontvangstantenne:

Hoe werken de Google ballonnen?

Een gelukkige Nieuw-Zeelander die als eerste de Google ballonnen mag uitproberen:

Bronnen:
http://plus.google.com/ ProjectLoon/
http://www.solveforx.com/moonshots/project-loon-google-x
 

Deel dit bericht

  • Delen