Apple kondigt de nieuwe iPhone 5C en de iPhone 5S aan

Apple kondigt de nieuwe iPhone 5C en de iPhone 5S aan

Dinsdag 10 september, 2013

Vandaag was het zover, de "Apple fans" hebben er hard naar uitgekeken naar de officiële aankondiging van de iPhone 5C en de iPhone 5S tijdens de persconferentie in Cupertino.

We sommen voor u even de belangrijkste kenmerken van de iPhone 5C en de iPhone 5S op. 

iPhone 5C: de 'budgetvriendelijke' en kleurrijke iPhone

Om de afzetmarkt van de iPhone te verbreden, pakt Apple uit met de nieuwe iPhone 5C. Het toestel is verkrijgbaar in vrolijke kleuren met bijpassende hoesjes. De iPhone 5C bevat dezelfde A6 processor, een 8 megapixelcamera en verbeterde FaceTime-camera aan de voorkant. Ook onderteunt de iPhone 5C veel meer LTE-banden, waardoor ze geschikt is voor 4G-netwerken.

De vermoedelijke prijzen van de iPhone 5C (los toestel):

  • 16GB iPhone 5C: € 599
  • 32GB iPhone 5C: € 699

Door de prijsstelling is de iPhone 5C volgens Apple een aantrekkelijke middenklassser. De iPhone 5C is iets goedkoper dan de nieuwe iPhone 5S. Door twee toestellen uit te brengen kan Apple een grotere doelgroep aanspreken. 

De iPhone 5C is te verkrijgen in het wit, roos, geel, blauw en groen.

 

iPhone 5S

Hoewel de iPhone 5C frisse en vrolijke kleuren heeft, was het vooral spannend uitkijken naar de nieuwe crème de la crème van Apple nl. de iPhone 5S. Naast een langere levensduur voor de batterij bevat de iPhone 5S volgende belangrijke kenmerken:

Nieuwe 64-bit A7-processor en M7-coprocessor

De iPhone 5S betekent tevens de introductie van Apple's nieuwe A7-processor. Het is de eerste mobiele 64-bits chipset. Doordat er een speciale motion coprocessor (M7) aanwezig is, kan men continu bewegingsdata meten. Deze informatie is toegankelijk voor iOS-apps, die hierdoor bijvoorbeeld kunnen aantonen hoeveel stappen je hebt gezet of andere bewegingsinformatie kunnen inlezen.

iPhone 5S in drie kleuren: zwart-grijs, goud en zilver

De iPhone 5S onderscheidt zich van zijn voorganger door de zilverkleurige ring die in de thuisknop verwerk zit, wat wijst op de aanwezigheid van het nieuwe Touch ID. Naast de zwart-grijze versie, zal de iPhone 5S ook verkrijgbaar zijn in goud en zilver.

Nieuwe vingerafdrukscanner (Touch ID)

De iPhone 4S betekende de introductie van spraakassistent Siri, de iPhone 5S staat toch vooral in het teken van de nieuwe vingerafdrukscanner: Touch ID. Deze scanner zit in de vertrouwde thuisknop verwerkt. Dit stelt de gebruiker onder meer in staat om zijn iPhone eenvoudig te ontgrendelen door simpelweg de vinger op de knop te leggen.

Ook kan men zich gemakkelijk identificeren bij de iTunes store om aankopen te doen zonder dat je je wachtwoord moet ingeven.

Verbeterde camera met 'True Tone-flitser', burstmodus en slow-motion video

De iPhone 5S heeft een verbeterde camera met True Tone-flitser die zowel warm als koud licht toont zodat de meest natuurlijke lichtomstandigheden gecreëerd kan worden.

In videomodus kan de nieuwe camera beelden met 120 frames per seconden opnemen, die in slow-motion vloeiend afgespeeld kunnen worden. Een nieuwe burst modus laat je 10 foto’s vlak na elkaar maken, waarna de beste automatisch wordt geselecteerd. Onscherpe foto’s worden door de iPhone scherper gemaakt door meerdere beelden met elkaar te combineren.

Bekijk de volgende video voor de werking van de nieuwe 'iSight camera':

iPhone 5S vanaf 20 september verkrijgbaar

Op 20 september ligt de iPhone 5S in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk officieel in de winkels. Over een Belgische releasedatum is op het moment van schrijven nog niets bekend, maar we vermoeden dat dit niet veel later zal zijn.

De vermoedelijke prijzen voor een los toestel in België:

  • 16GB: €699
  • 32GB: €799
  • 64GB: €899

iOS7 vanaf 18 september verkrijgbaar

De nieuwe iPhone 5C en de iPhone 5S zullen draaien op het nieuwe besturingsysteem van Apple nl. iOS7. De eerder eenvoudige gebruikersinterface wordt in een hedendaags jasje gestoken. Meer info over iOS7 vind je hier: http://www.apple.com/ios/

Bekijk de volledige perconferentie

Apple persconferentie 10 september 2013: iPhone 5C en iPhone 5S

Bronnen:
http://www.apple.com/iphone-5s/
http://www.apple.com/iphone-5c/
http://www.apple.com/apple-events/september-2013/

 

Deel dit bericht

  • Delen